0545-224934

De dieren (Regels, Hygiëne, EHBO/BHV etc.)

Zie informatie bord bij de ingang van De Drostlerhoeve.

Op De Drostlerhoeve is niet alleen het welzijn van de deelnemers belangrijk, maar ook het welzijn van de dieren. We geven veel aandacht aan het waarborgen van dierenwelzijn en het belang voor dier-eigen gedrag en diersoort-eigen behoeften. Goede zorg voor de deelnemers kan als er ook goede zorg voor de dieren is. Een dier dat naar je toe komt, rust in de stal, een opgewekte houding van het dier zijn signalen dat een dier zich prettig voelt. Deelnemers worden ook geleerd aandacht te hebben voor het sociale gedrag van de dieren, zoals rangorde in de groep. Kennis van de rangorde vinden we van belang voor dierenwelzijn. Regels, Hygiene, EHBO etc. staat allemaal omschreven op de borden op De Drostlerhoeve. Jaarlijks behalen wij de benodigde keurmerken.

 Het paard

  

  

Groot, verheven, nobel en veelzijdig dier dat nauwe, veelzijdige band met kinderen kan aangaan.Dit kan een machtige ervaring zijn, een enorm gevoel van vrijheid geven, maar ook angst oproepen. Het boeiende is dat ieder paard anders is (net als bij de mens, dus heel herkenbaar). Paarden moeten verzorgd worden. Hierbij gaat het om uitmesten van de stal en het voeren en borstelen van het paard. De ervaring is dat het borstelen van een paard rust en warmte geeft. Het fysieke en grovere werk zoals het uitmesten van de stallen lijkt met name goed te zijn voor clienten die druk zijn of ‘in hun hoofd zweven’. Daarnaast moeten regelmatig de hoeven uitgekrabd worden en worden de paarden/pony’s uit de wei gehaald en naar de wei gebracht. Ook kan er gereden worden op de paarden wat veel zelfvertrouwen en kundigheid geeft. Bij het contact met een paard/pony is het heel belangrijk alert te zijn op de stemming van het dier en op onverwachte bewegingen. Dit verreist specifieke aandacht.

Konijnen, Cavia's, Ezels zijn ook te vinden op de Drostlerhoeve!

  

De aanwezige dieren op de Drostlerhoeve brengen activiteiten met zich mee die een bijdrage leveren aan VEILIGHEID, UITDAGING en het CONCRETE LEVEN.

 

 

Privacyverklaring | Copyright by Sandra Dijkstra | Created by